Skip to main content

Constructor leverer en rask, ergonomisk og energieffektiv løsning til VOLVO

Kundereferanser

Kunde: Volvo PV
Sted: Göteborg
Produkter: Småvaregjennomløp, Lean-produksjon, plukkreoler og pallereoler

Behov

Volvo-fabrikken i Göteborg arbeider kontinuerlig for å forbedre alle stadier av produktets livssyklus på lageret. En kritisk parameter for en bilprodusent er hvor lang tid det tar å levere et produkt/artikkel til en monteringsfabrikk. Volvo ønsket et system som bidro til å øke effektiviteten ved monteringsstasjonene.

De stilte krav om muligheten for raske layoutendringer og fleksibilitet på grunn av alle de ulike bilmodellene som produseres på samme monteringslinje.

Volvo innså at de trengte en leverandør som hadde de riktige produktene og den nødvendige kunnskapen om deres Lean-produksjon, og valgte Constructor som leverandør av lagringsløsningen.

Løsning

Småvaregjennomløp - Constructor

Constructors system for småvaregjennomløp var det perfekte valget.

Det er et system som er blitt en avgjørende del av forsyningskjeden for komponenter til monteringslinjer. Pallereoler med innebygde rullelister er blitt konstruert og levert for bruk langs monteringslinjene, noe som gir effektiv plukking og lossing av artikler.

Reolene er utstyrt med hellende rullelister (rullebaner), slik at varene ruller frem til plukkeren ved hjelp av tyngdekraften.

Volvo-installasjonen var omfattende: 80 plukkstasjoner, hver med fire nivåer, 50 rullebaner og 5660 palleplasser, betyr at 1700 artikler kan lagres og håndteres på hver plukkstasjon.

Lean-produksjon - Constructor

Det nye plukkstasjonskonseptet er blitt en viktig del av håndteringen og monteringen av biler hos Volvo takket være reduserte plukktider og kortere omstillingstider.

Den dynamiske lagerløsningen har gitt høyere hastighet, økt kvalitet og en betydelig forbedring av avdelingens interne logistikk.

Om Volvo

Volvo-konsernet er et svensk multinasjonalt produksjonsselskap med hovedkontor i Göteborg. Kjernevirksomheten er produksjon, distribusjon og salg av lastebiler, busser og anleggsmaskiner.