Skip to main content

Constructor er medlem av Gonvarri Material Handling, en familie av merkevarer med røtter helt tilbake til 1856.

I 2018 ble Constructor Group kjøpt opp av Gonvarri Industries. De fire merkevarene Constructor, Dexion, PSS og Kasten inngår nå i Gonvarri Material Handling, som er det nye morselskapet.

Konsernets merkevarer består av:

Constructor: Opprinnelig grunnlagt som Høvik Verk i 1856, et glassverk på Høvik, som en del av Christiania Glasmagasinas. Mellom 1970 – 2000 vokste merkevaren, gjennom fusjoner med og oppkjøp av Høvik Stål, Electrolux Constructor, Kasten, Krammer & Zeuten, ETH og MTH, til å bli Skandinavias ledende leverandør av lager-, arkiv- og logistikkløsninger. Constructor-navnet kom på slutten av 1980-årene.

Dexion: grunnlagt i London i 1937 av gresk-australske Demetrius Comino. Comino utviklet 'Dexion Slotted-Angle' (1947), som introduserte verden for justerbar oppbevaring, og som skulle bane veien for Dexion’s fleksible palle- og småvarereoler. Dexion ble en del av konsernet i 1999.

Kasten: startet av Hjalmar Henrik Kasten, som grunnla en metallvirksomhet i Helsinki, Finland. De produserte sine første småvarereoler i 1951 og er i dag markedsledende i Finland.

PSS:  en engelsk merkevare startet som Planned Storage Systems i 70-årene, og som ble en del av Constructor Group i 2008. Det tidligere HiLo og Planned Storage Systems Ltd, PSS har nesten 40 års erfaring innenfor produksjon av lagerløsninger, inklusiv mesaninsystemer og grenreoler.