Skip to main content

Constructor hjelper DB Schenker med å holde bildeler i bevegelse

Schenker Logistics / Nissan, Sverige

Kundereferanser

Kunde: DB Schenker Logistics
Sted: Göteborg
Produkter: Mesaninsystem, småvarereoler og pallereoler

Behov

Schenker Logistics er Nissans eksterne partner for logistikk og lagring i Sverige. Det er ett av de mest betrodde logistikkselskapene i verden – én av grunnene til at Nissan bruker deres lager i Göteborg som sitt sentrallager for bildeler.

nissan se

Bildeler finnes i alle former og størrelser, og plukkfrekvensen varierer ganske mye.

For å forsikre seg om at de fikk den mest effektive løsningen ba Schenker Logistics Constructor om å lage en skreddersydd løsning for hyller og pallereoler på lageret.

Løsning

Constructor gjennomførte en grundig analyse av alle lagrede artikler, og i samarbeid med Schenker kom de frem til at lageret burde deles inn i fire soner:

Småvarereoler - Constructor

  • Sone 1: høylager for lagring av omfangsrike varer, f.eks. dører, støtfangere og vinduer.
  • Sone 2 og 3: mesaningulv med de høyfrekvente produktene på nederste nivå og de lavfrekvente på nivået over.
  • Sone 4: for lange og smale artikler.

Etter at man hadde bestemt hovedformålet for hver sone, kom installasjonen til å inkludere følgende:

  • Sone 1 – installasjon av høylager med pallereol P90, 8,5 m høye, utstyrt med en rekke unike løsninger, inkludert nettinghyller (sprinklerfunksjon) og ulike typer vertikale inndelinger.
  • Sone 2 og 3 – mesaningulv, som utgjør 400 m² med en bæreevne på 500 kg/m², ble utstyrt med småvarereol HI280 og et stort antall plastbokser for lagring av over 17 000 ulike artikler.
  • Sone 4 – småvarereol HI280 med ekstra dype hyller.

Constructor hadde ikke bare de nødvendige produktene, men også kunnskapen til å utforme spesialiserte lagringsløsninger, noe som er nødvendig for å lagre de tusener av små og store gjenstander som et bildellager trenger.

De ulike nivåene og soneinndelingen har virkelig bidratt til å øke effektiviteten og maksimalisere utnyttelsen av den tilgjengelige plassen.

Småvarereoler / Mesanin - Constructor

Om DB Schenker Logistics

Schenker Logistics er en del av det globale DB Schenker-konsernet.

Selskapet har levert avanserte og integrerte logistikkløsninger til et stort antall svenske og internasjonale selskaper, og har logistikksentre på en rekke strategisk lokaliserte steder i Sverige og et samlet lagerareal på 130 000 m².