Skip to main content

Constructor enhances and expands an innovative bread-maker’s warehousing

Kundereferanser

Kunde: Polarbrød
Sted: Älvsbyn
Produkter: Grenreoler, rullebaner og mobile pallereoler

Mobile pallereoler - ConstructorBehov

Polarbrød er en visjonær familiebedrift med lang tradisjon innenfor norrlandsk brødkultur.

I løpet av de 44 årene selskapet har eksistert, har det vokst fra et lite familiebakeri til Sveriges tredje største brødprodusent.

Polarbrød hadde tidligere outsourcet lagerfunksjonen til et 3PL-selskap, men bestemte seg for at lageret nå skulle være lokalisert i nærheten av bakeriet.

Prosjektet har vært en kombinasjon av ombygging av det eksisterende lageret og nybygg. Av hensyn til den løpende brødproduksjonen var det nødvendig å beholde to eksisterende utlastingsbaner.

Løsning

Grenreoler, Rullebaner - Constructor

I tillegg til å installere mobile pallereoler MOVO og rullebaner, har en stor del av prosjektet gått ut på å utvikle en ny lagringsløsning, der man har brukt grenreoler til bufferlagring i stedet for vanlige pallereoler.

Grenreolene er montert over de 6 nyinstallerte rullebanene som brukes til å forflytte paller mellom lagerets inn- og utlastingssoner og fryse- og varmelager.

Polarbrød sin nye MOVO-installasjon har plass til 870 paller og har frigjort plass til rullebaner, grenreoler og trucksoner.

Men like viktig er det at systemet gir bedre og sikrere lagring, og uten stolper foran rullebanene har man også fjernet risikoen for å kjøre på reolstolper.

Grenreoler, Rullebaner - Constructor

«Det som er så fantastisk med vårt samarbeid med Constructor er prosessen der vi sammen utvikler en løsning som fungerer i praksis og ikke bare i teorien. I løpet av reisen har vi diskutert mange tekniske detaljer, f.eks. avstand fra trucken til transportbåndet og selve banens funksjon. Det er en dialog der vi presenterer våre ønsker og krav, og der Constructor kommer med sine synspunkter basert på deres erfaringer på området», sier Erik Enholm, prosessingeniør, Polarbrød.

Om Polarbrød

Polarbrød er en familiebedrift med røtter i Älvsbyn siden 1879. Selskapet eies av barn og barnebarn til grunnleggerne av det moderne Polarbageriet i Älvsbyn. I 2016 omsatte Polarbrød for 820 millioner kroner, og bakte over 39 000 tonn brød på de tre Polarbakeriene i Älvsbyn, Bredbyn og Omne. www.polarbrod.com