Skip to main content

Jernvarelager på høyt nivå

Kundereferanser

Kunde: K-rauta
Sted: Finland
Produkter: Pallereoler, grenreoler, detaljhandel/butikkinnredning, nettinghyller og småvarereoler

Behov

K-rauta er en nasjonal jernvarekjede som betjener hele Finland. Mange betrakter den som landets mest betrodde butikkjede for byggevarer og oppussing. Selskapet lagerfører ca. 30 000 produktlinjer, der de mest solgte produktene bl.a. omfatter badstutømmer, maling, gulvbelegg, mørtel, bjelker og gipsplater.

k-rauta, finland

Med et så bredt produktspekter velger selskapet kun å vise frem et utvalg av produktene i butikken, mens det faktiske varelageret finnes på lageret eller utendørs.

Avhentingssteder brukes også på samme måte. De ønsket å forbedre utnyttelsen av butikkens tilgjengelige takhøyde og å utnytte sideområdene for å kunne vise frem flere produkter i utstillingen.

Løsning

Ettersom Kasten har levert lagringsløsninger til K-rauta helt siden butikken ble åpnet, var teamet godt klar over at mange av K-rautas produkter er tunge og/eller omfangsrike. Pallereol P90 har med godt resultat blitt brukt i mange lignende situasjoner, og er pallereolenes konge når det kommer til styrke.

K-rauta visste allerede at P90 fungerte bra for dem, og de ga klarsignal til å installere ekstra pallereoler i butikkens sideområder. Dette ville  gjøre det mulig å vise frem store gjenstander på en mer effektiv måte.

Kastens forslag om å installere pallereoler med nettinghyller og -kurver sørget for at det ville komme lys gjennom innredningen og skape en romfølelse i butikken. Nettinghyllene gir også en sikker måte å feste og vise frem produktene på uten at det er nødvendig med separate kurver.

k-rauta, finland

P90-systemet har en lang rekke tilbehør, inkludert sikkerhetsinnlegg, bærejern med uttak for løftegafler, nettingrammer og beskyttelsesnetting, noe som gir økt sikkerhet og utvider reolsystemets bruksområde.

Til utendørsbruk og trevirke valgte selskapet grenreoler, som gir smidig plukking og god tilgang.

Kasten har levert pallereoler og grenreoler til K-rauta helt siden starten. Butikken er siden den gang utvidet og pusset opp flere ganger, og tilbyr nå et romslig, lyst og luftig miljø der kunden kan velge mellom flere produkter.

Om K-rauta

K-rauta AB eier og driver butikker som selger produkter til bygging, oppussing, innredning og landskaps- og hagearbeid. Selskapet ble etablert i 1995.

K-rauta Finland er en del av Kesko- og K-detaljistene som utgjør K-Group, som hadde en omsetning i detaljhandelen på ca. 11 milliarder euro (ekskl. moms) i 2015. K-Group er den tredje største detaljistkjeden i Nord-Europa og sysselsetter ca. 45 000 personer. www.k-rauta.fi/rautakauppa