Skip to main content

Iittalas distribusjonssentral er utformet av Kasten innenfra og ut

Kundereferanser

Kunde: Iittala Group
Sted: Finland
Produkter og tjenester: Pallereoler, planlegging av plassutnyttelse og utforming

Behov

Iittala begynte som et glassverk som produserte vakre gjenstander. I dag har virksomheten ekspandert til å tilby supplerende gjenstander, f.eks. keramikk, bestikk og tekstiler som bringer nytelse og glede inn i hverdagen. Gjennom hele sin historie har selskapet holdt fast på den progressive filosofien til sine stjernedesignere, Kaj Franck og Alvar Aalto.

Pallereol - Constructor

Iittala selger varer over hele Europa og i den arabiske verden, Japan og USA, og hadde behov for en distribusjonssentral for å betjene all denne distribusjonen verden over. Bestillinger mottas gjennom ulike salgskanaler, inkludert direktesalg på nett.

Størrelsen på disse bestillingene og deres endelige destinasjon innebar at Iittala-teamet, som var ansvarlig for å planlegge distribusjonssentralen, var spesielt opptatt av å finne en lagerløsning som kunne gi fornøyde kunder på en kostnadseffektiv måte for alle typer kunder.

Selskapets fokus på design og funksjon ble også signalisert i deres beskrivelse av lageret. For å sikre optimal plassutnyttelse skulle ingenting bygges før den interne konfigurasjonen var ferdig. Som spesialist på dette området var Kasten et naturlig valg som leverandør av Iittalas system.

Løsning

For Kasten-teamet var det en drømmesituasjon å arbeide med et så fremtidsrettet selskap. De kunne utforme et pallesystem og en layout som ikke ble forstyrret av betongsøyler eller andre hindringer.

Pallereol - Constructor

De kunne bestemme de mest effektive gangbreddene, gi råd om hvilken lagerhøyde som ville være mest effektiv for Iittalas lagringsbehov, hvor mange paller og den beste måten å dele inn pallereolene på. Og først da de var blitt enige om Kastens tegninger, kunne byggearbeidet starte.

Da infrastrukturen var ferdig, kunne Kasten-teamet begynne å arbeide direkte. Det 7,6 m høye pallereolsystemet, som rommer 22 800 paller og omgis av gavlbeskyttelse og sikkerhetsinnlegg, ble delt inn i fire europalleseksjoner. Ettersom alle bærejern har samme bærekapasitet, var de i stand til å oppnå imponerende lastnivåer:

  • Last/nivå 3 000 kg
  • Last/seksjon 15 000 kg
  • Last/FIN-pall maks. 1 000 kg
  • Last/EUR-pall maks. 750 kg

The result

«Iittalas sterke tro på god design og funksjon var avgjørende for prosjektets suksess. Det faktum at de inviterte Kasten til å planlegge arealet før det ble bygd, var inspirerende. Design innenfra og ut betyr at den nye distribusjonssentralen er langt mer effektiv, og også sikrere, enn det de hadde tidligere.»

Om Iittala

Iittalas historie strekker seg tilbake til 1881, da et glassverk ble etablert i en by med samme navn i den sørlige delen av Finland. De første årene produserte Iittala blåst, støpt, polert, malt og etset glass i henhold til kontinentale forbilder. På begynnelsen av 1900-tallet var serviser rikt dekorert med utsmykninger. Iittala var et av de første selskapene som gikk fra dekorative serviser til funksjonelle og estetisk tiltalende gjenstander med inspirasjon fra progressiv skandinavisk design. www.Iittala.com