Skip to main content

Constructor sikret høyhastighetsløsning for GC Rieber Salt

Referanse Oversikt

Kunde: GC Rieber Salt
Sted: Norge
Produkt: Shuttlesystem for paller

Behov

GC Rieber Salt er en av de ledende leverandører av salt og relaterte produkter i Norden. Deres produkter brukes ofte til vedlikehold av veier og innenfor landbruk, fiskeforedling, samt næringsmiddel- og oljeindustrien.

Shuttlesystem - ConstructorSelskapet tilbyr logistikkløsninger fra Fredericia i Danmark i sør, og langs norskekysten til Hammerfest i nord. Gjennom sine internasjonale partnere har de logistikklinjer fra størstedelen av Europa via Mariager i Danmark for så å ende opp i Norge.

De fleste varene de håndterer transporteres sjøveien, og de leverer årlig mellom 600 000 og 700 000 tonn gods fordelt på ca. 250 forsendelser. Deres terminaler tilbyr lossing, lagring, håndtering og videre transport til andre deler av Norge.

GC Rieber hadde behov for å øke lagringskapasiteten samtidig som de ville øke plukkhastigheten og få bedre oversikt over alle produktene.

Løsning

GC Rieber Salt hadde et svært spesifikt behov: et sikkert og kompakt høyhastighetssystem i et uoppvarmet lager svært nær sjøen. Saltproduktene må oppbevares under perfekte forhold. Dette gir imidlertid et utfordrende miljø for de som jobber der.

Løsningen fra Constructor ble varmgalvaniserte pallereoler og en tilpasset shuttlevogn som fungerer i både kalde og romtempererte omgivelser. Shuttlesystemet håndterer både tre- og plastpaller med ulik dybde.

Resultatet

Det var en utfordring å oppbevare saltsekker i direkte nærhet til sjøen, men ved hjelp av shuttlesystemet og LIFO-prinsippet (sist inn, først ut) klarte man å løse det.

Shuttlesystem - ConstructorMed en installasjon som omfatter 23 rom med 13 paller per rom i fire nivåer og to arbeidende skyttelvogner, oppnådde GC Rieber Salt den hastigheten de ønsket på lageret, og fikk også bedre produktoversikt til enhver tid.

Om GC Rieber

GC Rieber Salt tilbyr et bredt spekter av salt og mineraler som er tilpasset de ulike markedene som selskapet opererer i. Med en rekke lagre og terminaler over hele Norge og Danmark, kan de tilby rask levering av salt av høy kvalitet til konkurransedyktige priser, noe som har vært selskapets kjennetegn siden 1900.

GC Rieber Salt er en del av GC Rieber-gruppen.