Skip to main content

Constructor hjelper Biltema med å holde styr på reservedelene

Referanse Oversikt

Kunde: Biltema
Sted: Sverige
Produkter: Pallereol P90, sikkerhetstilbehør

Behov

Pallereol P90 - ConstructorBiltema er kjent for sin evne til å levere reservedeler. Opprinnelig startet de som en pålitelig leverandør av bildeler av god kvalitet til fornuftige priser, men har utvidet sortimentet til å omfatte tilbehør og verktøy til alle typer situasjoner, fra skruer til kofferter via maling og telefondeksler og alt innimellom.

I dag tilbyr de over 19 000 produktlinjer, som alle må oppbevares klare til å bli distribuert til tusener av kunder over hele Skandinavia og utenfor.

Biltema er svært stolt over sitt omdømme når det gjelder kvaliteten på produktene de selger. Det utføres omfattende testing, analyser og kontroller av produkter før de tas inn i katalogen, og mens de er der. Alle produkter som lagerføres, må ha svært lav feilfrekvens og passe til det tiltenkte formålet. De høye kravene gjelder for alle leverandører, inkludert Constructor som de valgte til å innrede sitt nye store sentrallager.

Løsning

Pallereol - ConstructorEtter å ha bestått kvalitetstesten fikk Constructor i oppdrag å sikre maksimal utnyttelse av Biltemas investering i et eget distribusjonssenter. Teamet begynte umiddelbart å planlegge hvordan man kunne optimalisere kapasiteten. 

Arealet man hadde til rådighet var hele 50 000 m² – omtrent på størrelse med seks fotballbaner og trolig den største tomten i området. Men til tross for dette, krevde det store antallet produktlinjer en nøyaktig konfigurasjon for å sikre maksimal effektivitet.

Det første kravet var et armert underlag som tåler trykket fra 60 gaffeltrucker som daglig kjører på de 8 km lange truckveiene. Da det var gjort, ble det installert 116 000 palleplasser i en høyde på 10,5 meter. Constructor anbefalte en ren pallereolløsning med Constructors pallereol P90, som sammen med pallestoppere, ulike typer påkjøringsbeskyttelse, sikkerhetsinnlegg, gjennomskyvningsbeskyttelse og sikkerhetsnetting, ga Biltema nøyaktig det de hadde behov for.

Resultatet

Pallereol P90 - ConstructorLagerets kapasitet er imponerende. Valget av beliggenhet i nærheten av Halmstads containerhavn betyr at lageret kan betjene hele det skandinaviske markedet, der man sjøveien tar i mot anslagsvis 10 000 containere per år.

Om Biltema

Biltema er en svensk butikkjede som selger verktøy, biltilbehør og fritidsprodukter. Biltema ble etablert i 1963 i Linköping, og har nå over 120 butikker i Sverige, Finland, Norge og Danmark.