Skip to main content

Uttrekksenheter fra Constructor endret Andritz Hydros lagerstyring

Referanse Oversikt

Selskap: Andritz Hydro AS
Sted: Jevnaker, Norge
Produkter: Uttrekksenheter

Uttrekksenheter - ConstructorBehov

Andritz Hydro leverer, inspiserer og vedlikeholder utstyr til vannkraftanlegg over hele Norge. Som et hurtigvoksende selskap har Andritz Hydro en stadig voksende beholdning av komponenter og produkter på sin hjemmeside. Da de fikk plassmangel og problemer med lagerstyringen var gode råd dyre.

Med paller lagret på flere steder, og ikke i et logisk system, ble det ineffektivt og problematisk å lokalisere pallene og få tilgang til produkter og reservedeler.

Løsning

Løsningen fra Constructor ble to nye moduler med uttrekksenheter (POU) – én til prosjektspesifikk oppbevaring og én til oppbevaring av verktøy for installasjonsavdelingen.

Uttrekksenheter - Constructor

Andritz Hydro kjøper inn komponenter basert på prosjektnummer, og alle komponenter blir registrert allerede ved varemottak.

Deretter samles alle komponentene i én eller flere uttrekksenheter.Når det er tid for montering, som ofte er renovering av vannturbiner, plukkes delene løpende til prosjektet fra angitt uttrekksenhet.

Installasjonsavdelingens uttrekksenheter har spesialinnredede pallekarmer for å optimalisere plassutnyttelsen. En pallekarm kan ha opptil 12 rom, avhengig av størrelsen på artiklene. De øverste nivåene brukes til pallegods og varer som ikke brukes så ofte.

Resultatet

"Den største fordelen med uttrekksenhetene er oversikten. Nå vet vi hvor tingene er, og vi kaster ikke bort tid på å lete etter komponenter. Operatørene er svært fornøyde med systemene, og det er oversiktlig og ryddig. Sist, men ikke minst, så utnytter vi plassen bedre, og vi har full tilgang til alle komponenter."
Bjørn Inge Hoem, Andritz Hydro

Andritz Hydro, Norway - POUOm Andritz Hydro

ANDRITZ HYDRO AS sysselsetter over 160 personer på Jevnaker, Norge. Selskapet ble etablert i 1974, og etter flere selskapskonstellasjoner ble det til Andritz i 2006. Selskapet er i dag en global leverandør av systemer og tjenester til vannkraftverk.

www.andritz.com