Skip to main content

Automatiske lagerautomater

Svært effektiv plukking og pakking? Rask levering av smådeler? Rask levering av bestilte varer fordi alt leveres via den mest effektive ruten, minimere operatørens gå- og ventetider?
Alt er mulig med våre dynamiske lagrings- og gjenfinningsmaskiner.

Det lønner seg å være kresen. 

Vi tilbyr effektive lagringsløsninger, for alle typer smådeler, for alle bransjer. 

innsparing av gulvplass

reduksjon av plukkefeil

reduksjon i plukketid

Organiser og optimaliser lageret med lagerautomater.

Øk effektiviteten

Automatiske lagringssystemer forbedrer effektiviteten for lagring og plukking vesentlig. Varene flyttes raskt og sikrer en bedre bruk av kapital. Den integrerte programvaren for håndtering gir en mer nøyaktig oversikt over lagerbeholdning.

Reduser plukktiden

Plukktiden reduseres med mer enn 60 %.  Plukktid fra tradisjonelle hyller har et gjennomsnitt på 40 linjer per time, per arbeider. Plukktid fra maskiner har et gjennomsnitt på 120-150 per time – mer enn en halvering av driftstiden.

Reduser plukkfeil

Kostnaden for ekstra arbeid, forsinkelser og reklamasjoner på feilsendte varer kan utgjøre hundrevis eller tusenvis av euro / kroner for en enkelt levering. Automatisering kan redusere antall plukkfeil med to tredjedeler.

Spar gulvplass

Med riktig type maskin kan all tilgjengelig plass maksimeres – til og med opp til full takhøyde. Mindre sikkerhetsrom er nødvendig i forhold til tradisjonelle hyller, noe som reduserer systemets generelle fotavtrykk betydelig.

Pålitelig og holdbart

Levetiden til et automatisk lagringssystem kan være opptil 15-20 år. Med kontinuerlig service sikrer vi så lang levetid som mulig.

Her er en presentasjon av våre maskiner

Lagringsmaskiner er datastyrte lagringssystemer som i betydelig grad kan forbedre effektiviteten til lagring og plukking av produkter. Innebygd artikkelstyring sikrer svært effektiv bruk av lagringsmaskiner. Vårt WMS-program er utviklet for Tornado og Paternoster og kan inkluderes som standard for alle våre maskiner. Les videre for å finne ut mer…

TORNADO – en av de raskeste vareheisene på markedet

Tornado vareheis er et dynamisk lagringssystem som beveger seg vertikalt og leverer varer på et brett direkte til operatøren, enten ved å trykke på en knapp eller skanne en strekkode.

Den enkle strukturen gjør at dette lagringssystemet er pålitelig og trenger lite vedlikehold, mens det modulbaserte designet gjør det mulig å oppfylle nesten alle krav. Det krever nesten 75 % mindre gulvplass sammenlignet med konvensjonelle lagringsløsninger og kan fungere som et frittstående system eller som en installasjon med flere enheter.

Tornados Big Tray gir ca. 20-35 % flere produkter å plukke per bevegelse, noe som øker plukkingen med 20 %. Mens multi-tray presentation fører brett til to forskjellige steder / nivåer i åpningen.

Tornado gir maksimal lagringskapasitet på minimum gulvplass og rask tilgang til varer, og kan operere på to forskjellige måter, FTP og HOT:

 • FTP (Fixed Tray Position) er den mest effektive måten å fylle maskiner på, og hvert brett er utformet for å lagre produkter av lignende høyde – noe som reduserer mengden av tom lagringsplass.
 • HOT (Height Optimized Tray) er en utmerket løsning der produktmål varierer mye og lagringsplassen ikke er ment å brukes optimalt.

Paternoster – minimalt fotavtrykk, maksimal lagring

Paternoster vertikallagringsmaskin er en trygg og sikker løsning som tilbyr automatisert lagring for tyngre gjenstander eller gjenstander av blandet størrelse. Gir god tilgjengelighet og en god oversikt over varene som er lagret, samtidig som den er en utmerket løsning for å redusere plukketiden.

Ved å spare opptil 75 % gulvplass og tilby høydeoptimert lagring på et minimalt fotavtrykk sikrer den spesielt kompakte designen optimal bruk av tilgjengelige lagerdimensjoner – fra gulvet og opp til taket.

Paternoster-systemet fungerer ved vertikal rotasjon. De ønskede varene transporteres til operatøren via kortest rute og presenteres i en ergonomisk stilling, med mulighet til å lokalisere gjenfinningspunkter på ulike gulvnivåer.

Paternoster kan betjenes manuelt, men har også vertsstyrt ordreplukking og svært effektiv batchplukking. En stor reduksjon i plukktiden oppnås bare med batchplukking, som har raskere prosess for varevalg. Med mulighet til enkelt å koble denne maskinen til ERP eller WMS ved hjelp av vår TCPlus-programvare har det aldri vært enklere å håndtere plukkingen.

TORNADO vs Paternoster

TORNADO

 • Et av de største brettene på markedet, noe som øker plukkeeffektiviteten
 • Høy lastekapasitet / brett
 • Opprettholder hastigheten - uavhengig av lasten på brettet
 • Håndterer mange elementer per brett, med varierende artikkelhøyder
 • Enkel å endre i høyden
 • Enkel WMS-integrasjon
 • Windows-basert PC-styresystem
 • Stor LCD-skjerm som standard

Paternoster

 • En av de største transportørene/hyllene på markedet
 • Plukktid på bare 15 sekunder per rad
 • Reduserer plukkfeil med 2/3
 • Ideell for batchplukking
 • Håndterer høy usymmetrisk fordeling av lasten
 • Lite vedlikehold
 • Enkel WMS-integrasjon
 • Stor LCD-skjerm som standard
 • Windows-basert PC-styresystem
 • Transport av gods til operatøren via kortest mulig rute

Tower-Maskiner

TOWER, gir rask og full tilgang til lagrede varer, effektiv plassutnyttelse og høy lagring på et lite fotavtrykk. TOWER er designet for lagring og håndtering av ulike typer tunge varer, spesielt materiale laget av metall.

Det vertikale systemet kan utstyres med flere operatørområder, enten foran og/eller på siden.

Optimaliseringen av denne designen gjør det mulig å laste og losse hele pakker med tungt materiale ved hjelp av en gaffeltruck – samt å håndtere enkeltdeler, enten manuelt med kran eller automatisk med inn- og utmateren.

Den kan også utstyres med en vekt for å registrere vekten av materialet som lastes eller losses.

Det intelligente styresystemet er fullt klargjort for ekstern kommunikasjon og integrering med lagerstyringssystemer, mens berøringsskjermen på kontrollpanelet muliggjør manuell eller automatisk modus for lagringsarbeidet.

Det er mulig å kombinere individuelt fungerende tårnlagringsmaskiner for å lage et styrt multilagersystem:

 • Mono Tower - enkelt vertikalt lagringssystem med ett tårn, heis og fast operatørbord.
 • Double Tower - sett med to lagringstårn, med en enkelt heis. Horisontal tralle overfører lasteenheten fra/til operatørområdet.
 • Multi Tower - system satt sammen som en modulkombinasjon av doble tårn. Kombinasjonen skaper stor lagringskapasitet.

Noen referanser

Hvert år hjelper vi mange bedrifter til å bli mer effektive og mer produktive.  Vi har lagringsprodukter som gir langsiktige løsninger til kunder i alle typer bedrifter. Og som våre case-studier viser, er de fornøyd med resultatet.

Din Bil/Audi, Sverige

Constructor hadde akkurat det Din Bil trengte: TORNADO heisautomat, en lagerautomat som kan øke produktiviteten med opptil 65 %, spare opptil 70 % gulvplass og tilpasses bedriftsunike behov.

Les mer...
Hedin Bil, Sverige

Gjennom årenes løp har Constructor og Hedin Bil utviklet et nært samarbeid, og Constructor har levert en rekke oppbevaringssystemer som bidrar til selskapets fortsatte vekst og suksess.

Les mer...
Bauhaus, Danmark

Fordi DF klarte å oppnå levering neste dag for Bauhaus' danske nettbutikk, fikk DF i oppdrag å ta ansvar for den norske nettbutikken, der man også ønsket å tilby kundene levering neste dag.

Les mer...

Hva våre kunder sier

Vår partnerskapsmodell er basert på gjensidig tillit. Løsningene er av høy kvalitet i samråd med våre kunder, og dette er et genuint bidrag til å forbedre virksomheten ved å tilby et førsteklasses arbeidsmiljø.

“Bakgrunnen for at vi innførte lagerautomater var, og er, et spørsmål om å spare plass, tid og penger, uansett om vi bygger om eller bygger nytt. Utviklingen gjennom årene har resultert i at bilhallene har vokst, mens lagrene er blitt mindre og mer kompakte.” -
forklarer Reine Jansson, Hedin Bil
“Vi har 15 mekanikere, og et automatisk lagersystem sparer oss for tid, ettersom mekanikerne ikke trenger å kaste bort tiden på å lete etter verktøy.” -
Mats Lindblad, Verkstedsjef, Din Bil AB.
“Vi valgte pallereoler og Tornado heisautomat fra Constructor fordi deres produkter er av høy kvalitet. Constructor er ikke billigst på markedet, men de er definitivt best. Constructor kommer alltid inn i våre prosjekter med et åpent sinn. De er innovative i sin måte å tenke på, og de aksepterer at prosjekter kan føre til ingenting. For oss er de mer en partner enn en leverandør.” -
Calle Nicolaisen, prosjektleder fra DF.

Les mer om våre produkter!

Mobile pallereoler (MOVO)

Spar opptil 50 % av plassen som kreves av konvensjonelle pallereoler, og øk lagringskapasiteten med opptil 80 %.

Mer om MOVO

Pallet Shuttle

Et svært effektivt alternativ til standard pallereoler og dypstablingsreoler. Kostnadseffektiv og tidsbesparende. Høye driftshastigheter.

Mer om Pallet Shuttle

Lagerautomater

Spar opptil 75 % på gulvplass, reduser plukkfeil med opptil 70 %, og reduser plukktiden med mer enn 60 %.


Constructor Norge AS - +47 67 11 26 00 -
A Member of Gonvarri Material Handling - © Copyright 2024 Gonvarri Material Handling